Eksotiske Brasil

Mediene forteller om flere dager med streng kulde. Da er det godt å kunne snu ryggen til og finne tilfluktssteder. Mens kulda biter seg fast i Norge og den årlige influensaen er på vei, kryper varmegradene oppover i Brasil. Den 30 meter høye Jesus-statuen brer ut sine armer og vokter Rio de Janeiro mens solen kaster strålene sine over hele byen. Den skinner på favelaene og dypt ned i det krystallklare havet, på de lange, hvite strendene og varmer opp en forfrossen nordisk kropp. Det er ikke bare sommer og sol som venter på meg. Brasil kaller med eksotisk mystikk og vekker drømmer om regnskoger og meterhøye sanddyner, lange karnevalsnetter, pulserende danserytmer og surfing på Atlanterhavets bølger. Nye eventyr står for dør.
Rio de Janeiro lagt i tåke

Som den brasilianske forfatteren Paulo Coelho sier: "Be brave. Take risks. Nothing can substitute experience". Om en uke befinner jeg meg i Brasil i Sør-Amerika. Jeg starter med en to-ukers ferie der jeg som backpacker begynner ferden i Rio de Janeiro og jobber meg oppover langs kysten. Ikke langt unna millionbyen Fortaleza i nord, i den lille fiskerlandsbyen Taiba, skal jeg slå meg til ro resten av oppholdet. Den nordlige kyststripen ligger i et tropisk belte syd for de karibiske øyene og været holder seg på stabile 30 grader året rundt. Med drøye to tusen innbyggere og brostensbelagte småveier er Taiba strake motsetning fra storbyene som ellers regjerer i vår del av verden. Etter to år kombinert med jobbing og reising klør det i fingrene etter å komme seg tilbake på skolebenken. Og det er ikke feil å starte i Brasil. Taiba vil bli mitt hjem de resterende ni ukene hvor jeg skal ta ett semester med fagene reiseliv, markedsføring og prosjektledelse via Scandinavian College of New York. Når klokka ringer og avslutter skoledagene så fortsetter ettermiddagene på de kritthvite strendene - og i de høye bølgene sammen med surfebrettet.

 

Nina

4 kommentarer

T-raktor

16.jan.2011 kl.22:07

Hei bloggen :D

Monica

16.jan.2011 kl.22:53

Gleder meg allerede til du kommer hjem!! God tur B-)

Unni

18.jan.2011 kl.09:30

Og vi kan glede oss til glimmers lesing igjen :-) God tur og lykke til, Nina! Klem Unni

Maia

22.jan.2011 kl.10:49

NIIINNA!!! Å god tur skjønne deg.. som alltid fantastiske beskrivelser. Gleder meg til å følge med her, og som Monica sier, å få høre det levende live når du kommer hjem! Suss

Skriv en ny kommentar

hits