Salvador da Bahia

For å oppfylle kravet som backpacker gjelder det å ta visse ting på sparket. Som hvor en skal dra og hvordan en skal komme seg dit, for eksempel. Ihla Grandes solstråler til frokost, og Rios busstasjon til kvelds. Tusen millioner takk til Luciano som ledet vei til Aguia Brancas skranker, og videre inn i en sval nattbuss. Å reise med buss i Brasil er en opplevelse i seg selv. Det er umulig å ikke la seg fascinere der fjellene hever seg fredelig og majestetisk over det frodige landskapet, og små, fattige landsbyer dukker opp fra tid til annen.

Nordover oppover Brasils beryktede veier, etter en 30 timers (!) kjøretur, ventet en ny destinasjon. Velkommen til Salvador: En fargerik by der du lar smykker og verdisaker bli liggende hjemme, passer deg for lommetyver og ellers danser til krampa tar deg. Med sine daglige festivaler, konserter, dundrende trommekorps og mektige rytmer som treffer deg lik kraftige basstoner på diskotek, er Salvador så pulserende at få byer tåler sammenligning. På torv og åpne plasser finner en også lokale som øver capoeira - en kampsport blandet med dans, rytmer og vokal. Men til tross byens dundrende inferno av lyd og musikk er det fremdeles rom for et pust i bakken. Dette bokstavelig talt da flere av restaurantene ligger i bratte sidegater. Kombinert med ujevn brostein fås et godt måltid - og ikke minst et lynkurs i balansekunst. Atmosfæren er avslappet, selv om gatemusikkantene ikke er mer enn et steinkast unna.

Capoeira på torvet

Når det kommer til arkitektur er byen et levende museum med sine bygninger fra 17- og 1800-tallet, samt sine gullbelagte kirker. Inngangsbilletten til flere utstillinger betales også bare av en enkel signatur. Med smale gater der biler ikke kommer til, sjarmerer byen med sine pastellfargede, lave murhus. Salvador kan minne om Kardemommeby, men her tar tyvene så mye de kan - både Kasper og Jesper og Jonatan.

Men mangel på hjelpsomme og hyggelige mennesker er det likevel ikke. Små som store er brasilianerne et vennlig folkeslag. Når små sjarmtroll kommer dansende bort, snakkende på portugisisk og kommunikasjonen går 'ingenveis', kan en ikke la være å smile.
Mens andre byer kan skilte med kjente landemerker, er befolkningen, stemningen og livet i Salvador en stor attraksjon i seg selv. Byen, Bahia som innbyggerne kaller den, må bare oppleves!


Nina

8 kommentarer

Betsy

04.feb.2011 kl.14:29

Hei Nina! Guuud, så fantastisk å lese:) Du skriver så vanvittig bra, og jeg får mer inntrykk av Salvador fra din ene bloggpost enn hva Kaja klarte å formidle på 4mnd. hehe. Det virker heilt fantastisk, og jeg er litt misunnelig, men heldigvis begynner isen å smelte litt i gatene her sånn at vi har noe å se fram til;)

P.s. Den røde kjolen var syyyykt fin!

Stor klem

Monica

04.feb.2011 kl.15:55

Vanvittig bra lesestoff etter fire timer med pensum.

Og helt enig i at du var lekker i rødt!

astri

05.feb.2011 kl.17:42

du er så flott!

Maia

06.feb.2011 kl.16:34

FINA NINA! jeg har ikke ord. fantastisk vakkert, både ord og bilder! været og kulturen du opplever er så utrolig ønskbart...

kaja

06.feb.2011 kl.20:00

Betsy lyver, jeg var en flink blogger! tehe.

Det er hvertfall du, himla bra du skriver.!

Salvador er den beste plassen i hele verden, orker ikke tanken på at du valser rundt det atm!.

Høres ut som om du har det fantastisk. savner deg her hjemme.

godklem fra kalde blaude Norge

T-Hi

06.feb.2011 kl.21:18

Du skriver utrolig bra, Nina :) Veldig gøy å lese! Du skriver bedre enn fuckings Peter Nolan: 'China the Global Business Revolution'. Som du kanskje forstår var det et godt avbrekk å komme inn på bloggen å få en pause!

PS: Den kjolen likte til og med jeg! Se så flott du er når du går i tøy som ikke er Beia's!

PS2: Hvem er han kjegasen i hvit t-skjorte?

Linn-Marita

08.feb.2011 kl.16:40

Ser ut som du koser deg <3

Håper alt står bra til :)

Siren

09.feb.2011 kl.21:17

Ja jeg må si at kjolen din var særdeles lækker!!

Flotte bilder fra flott sted, jeg får Cuba-feelingen!

Lev vel :)

Skriv en ny kommentar

hits