Feriemodus i Natal

Lang kyst- og strandlinje, eksotiske sanddyner og et heftig strandliv - dag som kveld - venter i Pirangi sør for Natal. Det er hvert fall det Lonely Planet-boken om Brasil lokker med... At innbyggertallet er lik maks 100 er nok bevisst utelukket i beskrivelsen. Også det faktum at de få menneskene som i det hele tatt er å finne her, ikke gjør annet enn å 'slomse' rundt og drive dank. Ryktet om at brasilianerne tar livet med ro viser seg raskt å være sant når en befinner seg i Pirangi. Her er målet å være så avslappet som mulig, noe som ikke er vanskelig i og med at stedet kun byr på den lange kyst- og strandlinjen Lonely Planet opplyser om. Ett pensjonert par, pluss en iskremvogn, kvalifiserer vel neppe til beskrivelsen om heftig strandliv.

Så dagene i Pirangi ble typisk brasilianske; rolige. På Backpackers Beach House var det lett å finne seg til rette med havet bare få meter unna. Om morgenen var fiskerne først oppe der de dro inn dagens fangst mens det ennå var lavvann. En lunsj på den lokale pizzariaen etterfulgt av gåturer langs strandkanten, er vel noe av det mest hektiske en kan finne på i Pirangi. Her er sneglefarten så godt innarbeidet at til og med servitørene sukker oppgitt og blir mentalt slitne, når de må håndtere mer enn én bestilling på en gang. De skulle sannelig fått kjørt seg i høysesongen på Pieder Ro!Om kveldene, når vinden stilnet hen, satt vi under palmene og hørte på bølgene som slo mot stranden. Det ble jubel da Sør-Afrikanske Ivan og brasilianske Lu, som driver hostellet, plutselig omgjorde slaraffenlivet til en fest da de disket opp til barbeque på lørdagskvelden. "Vil du ha fest i Natal må du lage den selv", sa de. Sammen med svenske Johan og Luise var det flere skandinavere på VIP-listen, i tillegg til et par bereisende fra Argentina. Ivan var kveldens kokk samt bartender, da han ga kurs i hvordan vi skulle lage drinker på ekte brasiliansk vis. Mens Espanhola (rødvin blandet med kondensert melk og ananas!) havnet på bunnen av listen, ble Caipirinhaen raskt en favoritt. Finn frem sukkeret, knus litt is, mos litt lime og viktigst av alt: tell sakte til 10 når du heller i sukkerbrennevinet cachaça.

Her har Norge noe å ta lærdom av: 15kr literen! I Brasil er alkoholen så billig at hvis de kjiper seg på drinkene så kutter de først ned på isen eller frukten!Ruben lærer oss det argentinske kortspillet Truco

Da jeg tilfeldigvis spurte Ivan om det var mulig å få tak i nøtter i "byen", smilte han bredt. Han fortalte stolt at ikke bare var vi naboer til stranden, men verdens største cashewtre lå også rett oppe i gaten. Det å finne et av verdens største trær burde være relativt enkelt. Søken ble likevel lengre enn forventet, og til slutt måtte en lokal pekte ut en stor busk - som var forbipassert flere ganger. Treet gror i bredden - ikke i høyden! Verdensfenomenet brer sine greiner utrolige 500 meter i omkrets og produserer 60 000 cashewfrukter (med en nøtt i hver frukt) i året. Forget Christ the Redeemer, there's a new boy in town...

Et lite bilde hentet fra Google. Cashewtreet sett fra lufta.

Flere tusen kilometer er tilbakelagt, fra Rio i sør og oppover langst kysten til Fortaleza i nord. Om noen dager er ferielivet over, og skolestart i den lille fiskerlandsbyen Taiba står nå på programmet!

 

Nina

7 kommentarer

Monica

09.feb.2011 kl.21:08

Sol, sommer, ingen barn og 15kr literen - sa du?! I'm on my way...

Siren

09.feb.2011 kl.21:21

Ikke noe 4cl her i gården hvertfalll ....

Spis litt cashew for meg og drikk enda litt mer!

Nina

09.feb.2011 kl.21:52

Haha, jeg savner dere begge to. Kom, kom! Leiligheten er stor nok for hele Kristiansand!

Rezo

10.feb.2011 kl.14:09

Du lever livet på en utmerket måte i disse dager! Her snør det bare mer og mer for hver dag som går...

Tommy-Lommy

10.feb.2011 kl.18:44

Det kan jo ikke være så avslappende der når du ser hvor intens 'Gelo Mineral' er i blikket; tok du for mye Ca-cha-ca?

Legger også merke til at han mannen på første bildet ikke har stort å gjøre om dagene; så han tok like gjerne med tauet sitt på stranda... o_O

Paul

13.feb.2011 kl.11:28

Nina.

Kjempemorro å lese din historie. Kan se at utfordringen ikke kun er garderobe størrelsen på Høivold, men også å finne et yrke som betaler for dine mange fremtidige reiser! Du skriver så levende, og styrker vårt savn av sol og sommer, så nå har jeg bestilt fly til Seychellene for din mor og meg....til høsten.

Lykke til med skolearbeidet...og caiparinjaen......

Nina

13.feb.2011 kl.22:25

Paul: Da er "cluet" å finne en jobb der reising kan kombineres! Men hva?! Seychellene er kjent for å være de vakreste øyene i verden!!! Så GØY! Hva med meg...? :)

Skriv en ny kommentar

hits