Lange karnevalsnetter og vilter feiring

Torv, butikker og hus er pyntet, og musikken fyller hele Taiba. Både i gatene og på stranden står biler plassert med enorme høytalere i bagasjerommet og danseglade brasilianere på taket. Verdens største og villeste fest har startet! Med tusenvis av tilreisende forvandles rolige Taiba til et inferno av musikk, rytmer og danseopptredener. Parykker i alle regnbuens farger, kreative kostymer, malte kropper og mye naken hud er å spotte i folkemassen. Blant de tusner som samles i gatene finnes ingen sjenerte. Det er karnevalstid og alt er lov!

En liten gutt, tildekket med skaut og solbriller, kommer løpende med et vanngevær i den ene hånden og en melbombe i den andre. Han sikter, spruter og kaster så den lille granaten sin. Den eksploderer og plutselig er vi hvite fra topp til tå, heldekket i hvetemel. Guttungen gliser fornøyd og løper videre for å finne flere ofre. Såpe, vann, mel og sjokolade flyr gjennom lufta. Med mela-mela hver dag kl. 15-18 må hver mann klare seg selv! Dette er tiden der du kan hive hva du vil på hvem du vil. Så lenge en befinner seg utenfor egen dørstokk er det ingen som slipper unna!Karnevalet i Brasil er opprinnelig de fattiges fest, og er nå et symbol på frihet. Hvert stat har sin egen fest med parader og konkurrerende sambaskoler i sør til ville gatefester i nord. Det er ingen tvil om at dette er årets høydepunkt for innbyggerne flest. For oss nordmenn føles det som en kraftig utvidelse av russtiden der det festes 24 timer i døgnet flere dager i strekk. Det er praktisk talt umulig å ikke høre musikk til enhver tid. Med stor scene og livemusikk på torvet er alle med på leken. Det danses hemningsløst gjennom nettene. Nachet fortsetter på reggaefester helt til hanen igjen galer ved morgengry, og vi begynner på ny. Når skal vi få tid til å sove...? Ikke før karnevalet er over hvert fall!

 

Nina

8 kommentarer

Anonym

10.mar.2011 kl.00:57

Hei Nina. Jeg vil bare si at du har en fantastisk bra blogg! Jeg har lest alle dine innlegg og venter alltid i spenning på dine neste. Jeg har ett par spørsmål: Hvordan er vindeen der nede? Og har du sett noen flyvende mangoer?

Fortsett med den gode jobben!

Nina

10.mar.2011 kl.01:08

Hei Anonym.

Det var hyggelig å høre, takk skal du ha!

Når det gjelder vinden så er den ikke like imponerende som i Bomlø, men Sebastian sier at den havner på en god andreplass. Den er ikke så verst for kiting hvert fall! Og apropos vind og flyving - flyvende mangoer havner i trynet til roomien min hele tiden, så de ser jeg absolutt mange av!

Unni

10.mar.2011 kl.12:32

Glimrende lesing igjen, kjære Nina :-) Karneval hørtes kanongøy ut! Ikke så verst med et "fruktfat" å feire sammen med også ;-) Kos deg masse! Gle3der meg til neste innlegg!

Klem Unni

Monica

11.mar.2011 kl.12:33

Så fin du er! Så heelt fantastisk ut!!!!

Sofie

12.mar.2011 kl.23:49

Hei:-) Studerer du juss, eller reiseliv med øk/adm når du er der?

Nina

13.mar.2011 kl.17:23

Hei, Sofie!

Jeg studerer reiseliv, markedsføring og prosjektledelse. Anbefaler opplegget veldig, Brasil er fantastisk!

Sofie

14.mar.2011 kl.20:13

Ja, det er et opplegg som jeg vurderer veldig kan man si:-) Hvordan er undervisningen? Det er obligatorisk undervisning, også må dere gjennom en eksamen i hvert fag..? Eller må dere gjøre en innleveringsoppgave + eksamen i fagene, og er det noe snakk om å vise disse innleveringene muntlig for resten av klassen? :)

Nina

18.mar.2011 kl.17:43

Undervisningen er ulikt lagt opp i hvert fag, men felles er at vi har en uke på gjennomgang av pensum og ca en uke på å lese oss opp til eksamen. Dette er intense dager! Undervisningen er obligatorisk, ja, og vi har deleksamen, fremføring (ikke i reiseliv) og eksamen i hvert fag :)

Skriv en ny kommentar

hits